fbpx

Două consiliere municipale anunță că părăsesc Platforma DA: „Vom fi independente”

Consilierele municipale Aliona Mandatîi și Ala Țîșcul părăsesc Platforma DA, iar în continuare vor rămâne consiliere independente. Anunțul a fost făcut marți, 22 februarie, la debutul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Nu mai vreau să pun la bătaie colegii. Nu mai vreau să fiu influențată de nimeni. Mă retrag astăzi din fracțiunea Platformei DA. Respectiv, îmi retrag votul pentru acea decizie pentru „UNIC”. Vreau să anunț și în numele colegei mele, Ala Țîșcul, care nu este prezentă, decizia dumneaei este, la fel, de a se retrage din Platforma DA și de a retrage votul de pe acea decizie dată pentru UNIC”, a declarat Aliona Mandatîi.

„PAS a reușit să distrugă Platforma DA, ceea ce nu reușise Plahotniuc. Toți consilierii și membrii Platformei DA suntem filați, urmăriți. Cum a făcut-o Plahotniuc, așa și majoritatea. Sunteți ca Plahotniuc. Doamna Aliona Mandatîi, eu vă susțin și nu am făcut nimic ilegal”, a declarat membrul Paltformei DA, Ruslan Verbițchi, luându-i apărarea colegei sale Aliona Mandatîi.

Amintim că CMC a vândut un teren de 1,3 hectare de lângă magazinul UNIC cu circa 130.000 de euro. Decizia a fost susținută de consilierii Partidului Socialiștilor și ai Platformei DA, însă criticată dur de Partidul Acțiune și Solidaritate. Consilierii PAS acuză CMC că a vândut terenul la un preț mult mai mic decât adevărata sa valoare și că urmează să atace decizia în instanță.

În acest context, s-au format divergențe de opinii în Platforma DA, după ce consilierii municipali ai formațiunii au votat, împreună cu cei socialiști, vinderea terenului de 1,3 de hectare cu circa 130.000 de euro, mult sub prețul de piață. Președintele interimar al partidului, Dinu Plîngău, a anunțat că „va discuta cu colegii despre retragerea sprijinului politic al consilierilor municipali din partea formațiunii, responsabili de domeniul funciar”.

La scurt timp, fostul lider al formațiunii, Andrei Năstase, a spus că Plîngău „nu are pentru ce să se scuze” și că declarația colegului său este cauzată de lipsa sa de experiență: „Cred că s-a grăbit Dinu puțin”. Năstase, și el consilier municipal, a insistat vinderea terenului a fost necesară din cauza existenței unei decizii a instanței de judecată: „Unde-i lege, nu-i tocmeală”.

Între timp, PAS a anunțat că va contesta decizia în judecată. Drept urmare, Năstase i-a acuzat pe foștii parteneri de coaliție că manipulează și că Platforma DA e ținta unei campanii de denigrare condusă de PAS.

Articole asemănătoare

Back to top button