fbpx

Dosarul fraudei bancare: Stoianoglo vrea să o ancheteze pe Sandu? „Nu am analizat acțiunile adoptate de Guvern”

Responsabilii care au adoptat decizii devenite apoi puncte de sprijin pentru frauda bancară ar urma să fie anchetați. Cel puțin așa a lăsat de înțeles Alexandr Stoianoglo în cadrul unui briefing.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta s-a referit la organele colegiale și funcționarii care au semnat anumite acte, inclusiv membrii cabinetului de miniștri din 2014-2015. Stoianoglo, însă, a vorbit la general și a ezitat să pronunțe nume, menționând că „nu au fost analizate acțiunile adoptate de Guvern”.

În același timp, în carul declarațiilor făcute pentru jurnaliști, el a acuzat-o pe Maia Sandu că ar fi interesată să deschidă anumitor persoane dosare penale și că nu ar fi gata pentru dialog. „Puteți zilnic să polemizați pe subiectul demiterii mele. Procuratura nu va accepta indicații și nu va acționa la ordin sau la emoții”, a punctat șeful Procuraturii, îndemnând administrația țării să nu se implice în activitatea instituției pe care o conduce.

De menționat este că șeful Procuraturii era așteptat în Parlament vineri. Acesta urma să prezinte deputaților un raport privind acțiunile întreprinse pentru recuperarea miliardului furat, însă a anunțat în cadrul briefingului că nu va merge în fața deputaților, deoarece legea prevede acest fapt.

Maia Sandu nu a venit deocamdată cu reacție la declarații în cauză. ZUGO a solicitat de responsabilii de domeniul comunicării din cadrul Președinției comentarii în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

 

Articole asemănătoare

Back to top button