fbpx

Dosarul dublei indentități în cazul lui Plahotniuc, clasat. Nu au fost constatate infracțiuni

Dosarul dublelor identități în cazul lui Vladimir Plahotniuc a fost clasat, anunță Procuratura Generală.  Potrivit oamenilor legii, în cursul urmăririi penale s-a stabilit că pașapoartele cetățenilor Republicii Moldova, emise pe numele Novak Vladislav și Reznic Alexandr au fost confecționate de către Agenția Servicii Publice în conformitate cu prevederile legislației.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prin urmare, Procuratura a adoptat soluția de clasarea a procesului penal din lipsa faptului vreunei infracțiuni.

Considerentele pe care s-a întemeiat această soluție au avut la bază, printre altele faptul că, respectivele acte codificate, fără a fi transmise titularilor, din lipsă de necesitate, au fost nimicite de către subiectul abilitat cu împuterniciri de efectuare a activității speciale de investigații și la solicitarea căruia au fost confecționate.

Despre faptul că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, mai are o cetățenie a declarat deputatul Chiril Moțpan  la sfârșitul lunii noiembrie 2020.

Procuratura Anticorupție a confirmat că a pornit o cauză penală pe faptul obținerii de către Plahotniuc a celui de-al doilea pașaport al Republicii Moldova, cu o altă identitate, menționând că infracțiunea se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani, scrie Ziarul de Gardă.

Pe 29 octombrie 2019, Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare internațională și interstatală. Acesta are calitate de învinuit, pe cauzele penale din gestiunea Procuraturii Anticorupție, în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin. (3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova – spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.

La 13 ianuarie 2020, Vladimir Plahotniuc, soția și cei doi copii ai săi au primit interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza „actelor de corupție semnificative” în care a fost implicat fostul lider al PDM.

 

Articole asemănătoare

Back to top button