fbpx

Dosarul a trei tinere care ar fi obligat un băiat și o fată să presteze servicii sexuale a ajuns pe masa judecătorilor

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea pe banca acuzaților a trei tinere pentru obligarea unui tânăr de 19 ani și a unei fete de 16 ani să presteze, de comun, servicii sexuale bărbaților.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Documentarea efectuată de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane sub conducerea procurorilor PCCOCS a scos la iveală faptul că învinuitele își amenințau victimele cu alungarea din apartamentul în care le-au cazat, dar nu le-au impus o taxă. Exploatarea sexuală avea loc într-un apartament din Chișinău, după ce învinuitele publicau anunțuri, pe internet; iar sumele de 1000-1500 lei achitate victimelor de către clienți erau însușite de către învinuite, inclusiv pentru alimentație.

În fond, acțiunile au avut loc în toamna lui 2021, atunci când tinerele învinuite cu vârste cuprinse între 19 și 24 de ani, domiciliate în Chișinău, au răspuns solicitării de ajutor a victimelor, care nu aveau posibilități de cazare: tânărul fusese alungat de acasă de către tatăl vitreg, în Chișinău, iar minora sosise din Dondușeni pe banii bunicii (părinții sunt decedați), fără ca aceasta însă să le cunoască pe tinerele învinuite. Ulterior, deconspirării infracțiunii și reținerii învinuitelor, tânărul și minora au beneficiat de consiliere psihologică calificată.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, cele trei învinuite cu vârste cuprinse între 19 și 24 de ani continuă să fie plasate sub arest preventiv, astfel încât acestea să nu se eschiveze din fața instanței de judecată, să nu distorsioneze cercetarea probelor și să nu influențeze părților în proces.

Potrivit legii, cea mai gravă din cele două infracțiuni comise (exploatare sexuală comercială în cazul tânărului și trafic de copii în cazul minorei) – traficul de copii – se pedepsește cu închisoarea de la 15 la 20 ani sau cu detențiune pe viață.

Articole asemănătoare

Back to top button