fbpx

Dosarele „Aeroport”: Procurorii cer arestul preventiv a 11 polițiști de frontieră

Procurorii cer arestul preventiv a 11 polițiști de frontieră, din cei 13 reținuți, în dosarele „Aeroport”. În privința a două învinuite, procurorii au solicitat arest la domiciliu și control judiciar. Vineri, începând cu ora 9.00, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, se vor expune asupra demersurilor procurorilor anticorupție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

15 angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră sunt cercetați de CNA și procurorii anticorupție, în cadrul unui dosar complex, pornit pe 23 iunie 2021, care cuprinde în total 59 de episoade, dintre care 38 de pretindere de mită și 21 de alte abateri contravenționale.

Cauza a fost pornită în urma unor informații operative care au condus la identificarea întregii scheme de corupție, iar la documentarea ei au fost implicate subdiviziunile Serviciului de Informații și Securitate, dar și ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

În cauză figurează 15 polițiști de frontieră cu statut de bănuit, dintre care 13 au fost reținuți și urmează să fie plasați în izolatorul CNA.

Aceștia sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă până la 10 ani de detenție cu privarea de a ocupa funcții publice până la 10 ani.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button