fbpx

Donează și ajută-l pe Dragoș să audă lumea. Povestea băiatului care la 3 anișori, de dorul și suferința mamei decedate, și-a pierdut auzul

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a lansat o campanie socială cu genericul ,,Ajută-l pe Dragoș să audă lumea”, cu scopul de a ajuta un copil ce suferă de surditate bilaterală. Acțiunea se va desfășura până la 31 mai 2022.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Ne-a sensibilizat istoria unui băiat de 16 ani – Dragoș, care de mic copil suferă de hipoacuzie în formă severă. Avea doar 3 anișori când mama sa (medic stomatolog, absolventă a universității noastre) a pierdut lupta cu cancerul, iar suferința și dorul i-a provocat pierderea auzului.

Dragoș are un frate mai mare – Dan. Buneii de pe linia mamei au fost cei care și-au luat angajamentul să-și crească nepoții cum știau ei mai bine pentru a le putea înlocui cât de cât lipsa mamei. Însă nenorocirea a venit din nou în casa familiei și a lăsat cei doi frați fără bunel. Astfel, copiii au rămas în custodia bunicii”, relatează reprezentanții Universității USMF.

Dragoș are nevoie de două aparate auditive noi, pentru a putea merge în continuare la școală, pentru a auzi și de azi încolo vocea caldă a bunicii sale, care mereu i-a fost alături, și pentru a putea spera la un viitor mai bun. Dispozitivele auditive pe care le folosește în prezent au mai mult de 8 ani și nu mai sunt funcționale, iar cele noi l-ar ajuta mult să descopere lumea, să socializeze cu prietenii săi și să poată auzi ceea ce se întâmplă în jurul său.

Cele două aparate auditive costă 83.000 de lei – o sumă fabuloasă pentru veniturile acestei familii, deoarece pensia bunicii și ajutorul material al copiilor nu le ajung nici pentru mâncare și medicamente, nemaivorbind de haine și alte necesități.

„Dragoș nu mai ține minte chipul mamei, dar împreună putem să-l ajutăm să audă vocea blândă a bunicii și să se bucure de viață alături de colegii săi, să-i oferim acces echitabil la servicii educaționale și integrare în societate.

Acum ține de voința și mărinimia fiecăruia dintre noi să ajutăm acest copil. Cert este că fiecare leuț adunat îi va aduce o mică speranță, bucurie și garanția că, în afară de bunica sa, mai sunt oameni care se gândesc la el și îi doresc binele”, mai spun reprezentanții USMF.

Donațiile pot fi făcute în lei moldovenești, dolari americani și euro pe conturile anexate, deschise în acest scop de bunica lui Dragoș (Elena Cojocari) .

Articole asemănătoare

Back to top button