fbpx

Dodon riscă până la 20 de ani de închisoare. Procuratura va ataca decizia de arest la domiciliu

Procuratura Anticorupție va contesta decizia instanței privind plasarea lui Igor Dodon în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Anunțul a fost făcut după ce magistrații nu admis parțial demersul procurorilor privind plasarea politicianului în arest preventiv pentru 30 de zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit acuzatorilor de stat, pedeapsa maximă în dosarul în care este vizat Igor Dodon este de până la 20 de ani de închisoare.

Este vorba despre sancțiunea pentru infracțiunea „trădare de patrie”, de care este acuzat socialistul. Precizarea a fost făcută în această după-amiază de către procurorul de caz, Petru Iarmaliuc: „Prin acțiunile sale, domnul Dodon a atentat la anumite aspecte, elemente vitale ale Republicii Moldova”.

Igor Dodon a respins acuzațiile ce i se aduc (n. r. – este vorba despre trei capete de acuzare, printre care și îmbogățire ilicită și finanțarea partidului de către un grup criminal organizat).

Citește și: Procurorul pe caz afirmă că Dodon se pregătea să plece din țară pe 26 mai: „Am insistat pe arestarea lui pentru a nu se ascunde”

Avocatul său a calificat această măsură ca „o tentativă de a-l intimida”. De asemenea, el a vorbit despre sumele de bani și bunurile raportate de procurori în urma perchezițiilor efectuate de oamenii legii.

Amintim că, în dimineața de 24 mai, Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, fiind învinuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Membrii Partidului Socialiștilor consideră că reținerea fostului președinte Dodon este un „show de doi bani” și un „cadou politic” pentru Maia Sandu, cu ocazia zilei de naștere a președintei. Mai mult, aceștia consideră că învinuirile aduse sunt nefondate.

Vezi și: „A încercat să distrugă probele prin înghițire”. PA, detalii despre perchezițiile în care e vizat Dodon și cumnatul său

Articole asemănătoare

Back to top button