fbpx

Dodon, precizări după ce a criticat bombardamentele rusești: Nu am condamnat agresiunea vreunei țări. Relațiile Rusia – Ucraina sunt treaba lor

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu precizări după ce a criticat bombardamentele Rusiei în Ucraina. Acesta afirmă că „nu a condamnat niciodată agresiunea vreunei țări împotriva alteia”. Dodon adaugă că va critica agresiunea doar dacă ar fi vizată Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Relațiile dintre Rusia și Ucraina sunt treaba lor. Pentru noi, acestea sunt două popoare prietenoase și trebuie să fim în relații bune cu ambele.

Cât despre atentatele care au lăsat Moldova fără electricitate săptămâna trecută, aceasta este cu siguranță o problemă pentru noi. Nu cred că cineva va spune că e bine. Dar întrebarea principală este: ce facem în continuare?

Și îi întreb pe conducători: de ce nu s-a făcut nimic până acum ca să nu depindem de Odesa? La urma urmei, acum, dacă alimentarea este oprită în Odesa, nici noi nu o avem.

Trebuie să găsim urgent o soluție tehnică, astfel încât să nu se repete situația care s-a petrecut săptămâna trecută”, a transmis ex-președintele.

Pe lângă toate declarațiile făcute referitoare la războiul din țara vecină, Dodon a mulțumit României pentru ajutorul pe care îl acordă Republicii Moldova.

Cumpărăm energie electrică de la români și pentru asta trebuie să le spunem mulțumesc, cu toate că-i mai scumpă”, a concluzionat Dodon.

Amintim că în data de 23 noiembrie, mai multe regiuni din Republica Moldova au rămas fără electricitate ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

Articole asemănătoare

Back to top button