fbpx

doc, video | „Uniți contra pandemiei”. Scrisoare conducerii României: Coridor verde la vaccinare pentru toți cetățenii moldoveni

Partidul Unității Naționale (PUN) din Republica Moldova si Partidului Mișcarea Populară (PMP) din România au expediat o scrisoare conducerii statului român, prin care solicită asigurarea vaccinării tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de cetățenia deținută.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de liderul PUN, Octavian Țîcu, în cadrul unei conferințe de presă.

Cele două formațiuni cer:

1. Extinderea vaccinării în România a tututor cetățenilor Republicii Moldova cu cetățenie română, indiferent de locul de reședință.

2. Deschiderea unor centru de vaccinare în apropierea frontierei cu Republica Moldova, care să fie dedicate, în mod special, basarabenilor. Aceasta simultan cu crearea unei platforme speciale pentru programarea la vaccinare în aceste centre sau includerea unei secțiuni speciale pentru Republica Moldova în cadrul platformei naționale rovaccinare.

3. Crearea unui coridor verde umanitar, care să faciliteze accesul dus-întors a persoanelor din Republica Moldova programate la vaccinare în România, fără a mai impune carantinarea de 14 zile la intrarea în România.”, a declarat deputatul Octavian Țîcu.

Vezi și: Moldovenii cu cetățenie română se pot vaccina peste Prut, chiar și fără programare

Precizăm că, în prezent, peste Prut se pot vaccina cetățenii României, indiferent dacă domiciliază sau nu pe teritoriul României.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button