fbpx

doc | Toate restricțiile și prevederile emise după prima ședință a CSE. Carantina în localități va fi impusă de către autoritățile locale

Prima decizie emisă de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a fost publicată de Guvern. Documentul enumeră restricțiile impuse, măsuri care se vor implementa, dar și excepțiile prevăzute.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bunăoară, deplasările între 23:00 și 05:00 sunt interzise pe par scursul nopții la Chișinău și Bălți. Totuși, deplasările în scop profesional, din motive medicale sau a persoanelor în tranzit sunt acceptate.

Forțele de ordine se vor deplasa prin țară și vor difuza mesaje sonori prin intermediul autospecialelor. Astfel, autoritățile vor informa cetățenii despre pericolul pandemiei.

În ceea ce privește instituirea carantinei în localitățile cu multe infectări, decizia corespunzătoare va fi luată de autoritățile locale în cazul unităților administrativ–teritoriale de nivelul I, mun. Bălți, mun. Chișinău, UTA Găgăuzia.

Măsura trebuie impusă în orașe dacă raportul dintre incidența îmbolnăvirilor la populația de 100.0000 este mai mare decât media incidenței la 100.000 populație pentru toate raioanele Republicii Moldova  (cu excepția capitalei), asociat cu Indicele de contagiozitate mai mare ca 1,0. În localitățile rurale carantina se instituie în cazul în care la 100.000 populație numărul îmbolnăvirilor este mai mare decât este mai mare decât media pe raionul respectiv.

Dispoziția nr. 1 CSE – 1 aprilie 2021 by ZUGO on Scribd

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button