fbpx

doc | Propunere legislativă: Reabilitatea drumurilor să includă, obligatoriu, trotuare și piste pentru bicicliști

Un proiect de lege promovat de deputații PAS, Dumitru Alaiba și Radu Marian, prevede obligarea drumarilor de a asigura trotuate și piste pentru bicicliști la reabilitatea drumurilor de interes municipal și raional.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițiativa legislativă a fost înregistrată la Parlament. Aceasta prevede modificarea articolului 6 al Legii drumurilor cu următorul text:

„(5) Pentru lucrările de reabilitare a drumurilor de interes raional sau municipal va fi proiectată și reparația sau construcția trotuarelor și a pistelor pentru bicicliști, clar separate fizic atât una de alta, cât și de carosabil”.

281.2020.ro by ZUGO on Scribd

Avantajele acestei abordări, potrivit lui Dumitru Alaiba:

– Nu ar costa bani în plus, pentru că s-ar plia pe ritmul existent de reabilitare a drumurilor. În perspectivă am avea un proces organic de edificare a pistelor pentru bicicliști.
– Legea va susține grupurile de inițiativă care luptă pentru infrastructura aceasta. Acestea vor avea toate argumentele în fața oricărui primar să îi ceară să respecte acest principiu.
– Ar promova transportul alternativ prin orașe și sate. Lipsa infrastructurii este principalul obstacol.
– Ar asigura orașe mai plăcute, mai calme, cu aer mai curat.
– Principalul: ar contribui la siguranța în trafic și ar salva vieți

„Înainte să-l înregistrez oficial, aștept comentarii și sugestii pe text în comentarii sau la dumitru.alaiba@parlament.md până pe data de 8 iunie”, a adăugat parlamentarul.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button