fbpx

doc | Grosu și-a prezentat programul de guvernare: Ce presupune „Moldova Sănătoasă”

Igor Grosu, candidatul propus de Maia Sandu la funcția de prim-ministru, și-a publicat programul de guvernare numit „Moldova Sănătoasă”. În acest context, Grosu a subliniat că echipa sa își asumă „să ia decizii responsabile pentru gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primele măsuri stipulate în document se referă la gestionarea crizei cu care se confruntă Republica Moldova.

„În plan imediat, Guvernul va solicita Parlamentului declararea stării de urgență pe o perioadă de cel puțin 30 zile, conform deciziei și recomandării Consiliului Suprem de Securitate din 13 martie 2021. Această solicitare va prevede împuternicirea Comisiei pentru Situații Excepționale cu competențele necesare pentru implementarea unui pachet anticriza pentru gestionarea crizei sanitare, creșterea veniturilor populației și susținerea întreprinderilor, în special în sectoarele afectate. Aceste competențe vor include, adițional la măsurile aplicabile deja stabilite prin lege”, se arată în program.

Totodată, programul prevede faptul că Guvernul își va asuma răspunderea pe inițiative legislative și va adopta hotărâri de guvern pentru a curăța instituțiile statului de influență obscură, pentru a combate schemele de corupție și pentru a pregăti organizarea alegerilor anticipate.

Vezi mai jos programul integral:

Program de Guvernare Moldova Buna by ZUGO on Scribd

Garnitura propusă de Grosu și programul urmează a fi prezentate în plenul Parlamentului.

Precizăm că, Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu la șefia Executivului după ce Mariana Durleșteanu și-a retras candidatura. PSRM a contestat decretul la Curtea Constituțională, iar magistrații urmează să se expună vineri referitor la suspendarea acțiunii documentului.

Citește și: CC – Igor Grosu a fost desemnat legal drept candidat la funcția de premier

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button