fbpx

doc | Curtea de Apel Comrat a suspendat legea adoptată de Adunarea Populară a Găgăuziei privind permiterea afișării simbolurilor interzise

Judecătorii Curții de Apel Comrat au suspendat astăzi, 5 mai, legea adoptată de Adunarea Populară a Găgăuziei prin care pe teritoriul autonomiei găgăuze, „este permisă confecționarea, păstrarea și folosirea panglicii Sfântul Gheorghe, a steagurilor roșii ale Victoriei și a altor simboluri asociate Victoriei în Marele Război pentru apărarea patriei”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), prin Curtea de Apel Comrat, în termen de 15 zile de la data notificării părților.

Amintim că în această săptămână bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, a semnat legea care ar permite purtarea și fabricarea panglicii Sf. Gheorghe pe teritoriul Găgăuziei.

Legea a fost adoptată de Adunarea Populară a Găgăuziei la 29 aprilie.

Documentul prevede că pe teritoriul Găgăuziei „este permisă fabricarea, depozitarea și folosirea panglicii Sf. Gheorghe, a steagurilor roșii ale Victoriei și a altor simboluri asociate Victoriei în Marele Război Patriotic”.

De asemenea, legea prevede, desfășurarea pe teritoriul Găgăuziei a unor manifestări pentru perpetuarea memoriei participanților la război și a educației patriotice a tinerei generații.

Amintim că potrivit legii, pe teritoriul Republicii Moldova este interzisă confecționarea, promovarea sau răspândirea panglicii Sfântului Gheorghe și a literelor Z și V, utilizate drept semne distinctive ale armatei ruse în războiul din Ucraina.

Vezi și: Litvinenco, după ce în Găgăuzia s-a votat permiterea folosirii panglicii „Sf. Gheorghe”: Se poate recurge la sesizarea instanței

Articole asemănătoare

Back to top button