fbpx

doc | Am putea călători din nou cu trenul la Odesa? Republica Moldova ar ceda Ucrainei dreptul de a forma garnitura

Ruta de tren Chișinău-Odesa ar putea fi restabilită în curând. Cel puțin așa se arată într-un document semnat de șeful Căii Ferate a Moldovei (CFM), Oleg Tofilat, publicat recent de ex-deputatul Alexandru Slusari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit documentului, s-ar coordona restabilirea rutei. Așadar, Calea Ferată ar avea nevoie de timp pentru a pune din nou pe șine vagoanele care circulau spre orașul de pe litoralul țării vecine și ar propune ruta circulația trenului garniturii formate de ucraineni.

Dacă totul va fi pus la punct, trenul ar urma să circule zilnic, cu pornire de la Odesa, începând cu 12 august. Pe de altă parte, Slusari susține că „direcția Chișinău-Odesa este una din cele mai rentabile, iar cele mai mari venituri de la acest tren, de regulă, se încasează în luna august. Iată de ce în colectivul CFM tot mai mult se întărește ipoteza ca conducerea CFM (mai ales cei din echipa veche-veche) premeditat cedează altor țări organizarea transportării feroviare internaționale a pasagerilor, având unele interese personale pecuniare.

Oare nu este posibil de găsit patru vagoane în Moldova pentru diesel până la Odesa și de oferit mai multe locuri de muncă pentru însoțitori și mecanici de locomotivă de la CFM, atunci când mii de angajați ai întreprinderii șase luni nu primesc salarii?”, scrie Slusari.

Calea Ferată a Moldovei nu a anunțat deocamdată oficial despre restabilirea rutei. La fel, nu a fost emisă vreo reacție nici referitor la acuzațiile pe care le aduce Slusari.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button