fbpx

Dobânda pentru programul Prima Casă va fi plafonată pentru șase luni la 4% și pentru 12 luni la cel mult 6%

Beneficiarii programului Prima Casă vor achita mai puțin din dobânda pentru credit. Astfel, după majorarea dobânzii la 5,35% beneficiarii vor achita doar 670 de lei,  a anunțat într-un briefing de presă ministrul Economiei, Sergiu Gaibu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dobânda pentru programul Prima Casă va fi plafonată pentru șase luni la 4% și pentru 12 luni la cel mult 6%.

„Dobânda majorată de 5,35% se reduce cu 1,35%. Între timp, Ministrul Finanțelor va elabora mecanismul de acordare a ajutorului pentru beneficiarii programului de 50% (2%) a plății dobânzilor. Cumulativ, beneficiarii vor achita doar 35% din majorarea dobânzii”, a explicat Gaibu.

De exemplu, pentru un credit de 500 mii de lei pe 25 de ani rata lunară este 3700 lunar. După majorare aceasta a cescut la 5530 de lei. Or, prim măsurile aplicate, beneficiarii vor achita doar 670 de lei. Peste 1100 de lei din costul creditului va fi compensat de Guvern.

Plafonarea dobânzii se va aplica imediat, de la 1 iulie până în prezent ca să nu depășească aceasta plafonare.

Beneficiarii vor economisi circa 25 mil de lei, iar pentru compensarea costurilor dobânzilor mai mari Ministerul Finanțelor va contribui cu peste 35 mil. de lei pentru cei 7601 beneficiari ai programului Prima Casă.

Articole asemănătoare

Back to top button