fbpx

Doar în şase zile, în Capitală s-au produs peste 356 accidente rutiere. Care este motivul principal al acestora?

Condițiile meteo nefavorabile fac condusul mai dificil. În urma căderilor de lapoviţă şi ceţei, doar în perioada 24-29 noiembrie curent, în capitală s-au produs 356 de accidente rutiere provocate de neatenția și imprudența șoferilor, în urma cărora au fost înregistrate 31 de victime.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Poliția Capitalei recomandă cetățenilor să manifeste maximă prudență în trafic și să respecte regulile de circulație rutieră. Având în vedere condițiile meteo nefavorabile, conducătorii auto trebuie să ofere atenţie sporită geamurilor aburite și a reducerii vizibilității prin acestea. Neluarea măsurilor de dezaburire pot duce la accelerarea vitezei mașinii sau chiar tamponarea cu autovehiculele care vin din sens opus sau de pe un drum adiacent. Ofițerii mai recomandă șoferilor să conducă prudent şi să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și trafic și să se asigure temeinic înaintea efectuării oricărei manevre rutiere.

În afara condițiilor meteo nefavorabile, un alt factor important care poate duce la producerea accidentelor rutiere este și pregătirea slabă a șoferilor de a conduce.

Articole asemănătoare

Back to top button