fbpx

Dispoziții semnate în favoarea soțului și fiicei. Ce conflicte de interese a identificat ANI

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit trei conflicte de interese admise de către un primar, un secretar al Consiliului local și un director al unei Case de Cultură. Totodată, o incompatibilitate de funcție a fost indentificată la un consilier din Consiliul raional, altă incompatibilitate fiind constatată la un consilier din Consiliul local.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, inspectorii de integritate au dispus aplicarea prevederilor legale pentru admiterea încălcărilor depistate.

Decizii luate de primăriță în numele soțului

Este vorba despre primărița satului Hăsnășenii Mari, raionul Drochia, ce a admis conflicte de interese cu soțul, care activa în cadrul primăriei. Astfel, aceasta a participat la luarea deciziilor și la semnarea actelor administrative în privința soțului.

Dispoziții semnate în favoarea soțului și fiicei

De asemenea, a fost stabilit un conflict de interese pe numele unui secretar al Consiliului local Maximovca, raionul Anenii Noi. Exercitând atribuțiile de primar al satului, secretarul a semnat dispoziții în favoarea persoanelor apropiate – fiica și soțul, nedeclarând și nesoluționând situația de conflict de interese.

Director de Casă de Cultură, prins semnând acte pe numele soțului

Directorului Casei de Cultură a satului Recea din raionul Râșcani, i-au fost depistate mai multe conflicte de interese pe care le-a admis în privința persoanelor apropiate, și anume soțul. Directorul a emis și semnat 14 acte administrative pe numele soțului, care era angajat în calitate de paznic și lucrător tehnic deridicătoare în cadrul Casei de Cultură.

Consilier raional și conducător auto simultan

O încălcare a legislației a fost constatată și la un consilier din cadrul Consiliului raional Fălești. Acesta s-a aflat în incompatibilitate de funcție, în perioada ianuarie 2020 – mai 2021, exercitând simultan mandatul de consilier în Consiliul raional și funcția de conducător auto în cadrul subdiviziunii Aparatului Președintelui Raionului.

Ziua este consilier, iar noaptea – paznic

Altă incompatibilitate de funcție a fost stabilită în privința unui consilier din Consiliul local Carabetovca, raionul Basarabeasca. Persoana supusă controlului deținea mandatul de consilier în Consiliul satului și exercita funcția de paznic în cadrul primăriei satului.

Dacă li se dovedește vinovăția, acestora li se va aplica interdicția de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică pe timp de trei ani, urmând ca persoanele vizate să fie incluse în Registrul Interdicțiilor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button