fbpx

Dispar banii de pe card, dacă nu ești atent: Greșelile care te pot lăsa cu conturile goale

Milioane de oameni folosesc zilnic un card bancar pentru diverse operațiuni financiare, însă puțini dintre ei sunt conștienți de cât de vulnerabili sunt. Există greșeli pe care le facem, adesea fără să ne dăm seama, dar care ne pot lăsa fără economiile de-o viață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă folosești un card bancar cu regularitate, trebuie să știi că nu te poți baza exclusiv pe politicile de securitate ale băncii al cărei client ești. Desigur, toate instituțiile bancare din țara noastră sunt obligate prin lege să respecte anumite standarde de securitate, însă ele nu oferă clienților securitate 100%. De ce? Pentru că nu totul depinde de ele.

De exemplu, degeaba banca ta are cel mai avansat sistem de securitate, dacă tu ești neglijent și scrii PIN-ul pe card, pentru a nu-l uita, după care îl și pierzi. Cardul, cu tot cu PIN, ajunge în posesia unei persoane cu intenții rele, căreia îi e extrem de ușor să îți golească toți banii din cont, scrie playtech.

Cum te poate proteja banca într-o astfel de situație?

Ei bine, e evident că nu poate, pentru că, acea persoană, cunoscându-ți PIN-ul, îți accesează contul ca și cum ai fi tu.

Prin urmare, există câteva măsuri de precauție pe care trebuie să le iei tu personal, pentru a te asigura că nu rămâi falit.

Lista greșelilor banale care te pot lăsa falit

-Nu dezvălui PIN-ul, codul CVV2/CVC2 şi parola 3D-Secure altor persoane. Toate aceste informații trebuie știute doar de beneficiarul cardului.
-Când efectuezi tranzacții cu cardul, nu îl scăpa din vedere. Nu îl lăsa să fie văzut sau fotografiat de alte persoane.
-Când ți se emite cardul de către bancă, vei primi un plic ce conține codul PIN. După ce îl memorezi, distruge acel document.
-Schimbă PIN-ul primit de la bancă în momentul emiterii cardului. Asigură-te că nu alegi o combinație de cifre mult prea simplă sau ușor de ghicit pentru persoanele care știu câteva date despre tine (evită parolele de tipul zilei de naștere).
-Atunci când faci cumpărături online, asigură-te că site-urile respective sunt conforme cu legislația în vigoare, oferă securitate pentru plăți și nu sunt niște site-uri fantomă, dubluri ale celor originale, construite de hackeri pentru a-ți fura datele bancare.

Articole asemănătoare

Back to top button