fbpx

Dilema celei de-a treia doze! Agenția Europeană a Medicamentului va anunța luni dacă este necesară în cazul Pfizer

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să anunțe luni dacă cea de-a treia doză de Pfizer este necesară. Totuși, se pare că deocamdată va fi vorba doar despre opinia autorității.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

EMA ar urma să își publice viziunea referitoare la cel de-al doilea rapel, a declarat în cadrul unei ședințe directorul instituției, Emer Cooke, relatează libertatea.ro, cu referire la Reuters. Chiar și așa, cel mai probabil actualmente nu vor fi oferite recomandări concrete referitoare la persoanele care ar urma să fie imunizate cu a treia doză de ser contra COVID-19.

Dacă EMA va aproba rapelul, atunci Uniunea Europeană se va alătura Statelor Unite, Marii Britanii şi Israelului care au primit permisiune în acest sens. De menționat este că mai multe țări din UE, printre care şi România, au început deja să administreze a treia doză de vaccin, chiar și în lipsa unei decizii oficiale a EMA.

Actualmente, în SUA se recomandă administrarea rapelurilor Pfizer persoanelor de cel puțin 65 de ani și tuturor pacienților care riscă să facă forme grave de COVID-19. Marea Britanie a introdus al doilea rapel celor de peste 50 de ani,  lucrătorilor din sistemul de sănătate și persoanelor vulnerabile.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button