fbpx

Deputat: Grâul transportat la Giurgiulești este din rezerva de stat. „Pun în pericol securitatea alimentară a statului”

Grâul transportat la Giurgiulești este din rezerva de stat. Cel puțin așa afirmă deputatul Radu Marian, care spune că a primit informația respectivă din mai multe surse.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, circa 16.800 de tone din grâul din rezerva de stat e pe punctul de a expira și trebuie vândut către utilizatori, pentru a fi valorificat și înlocuit cu grâu mai „nou”. El, însă, acuză Agenția Rezerve Materiale, că nu îl vinde pe piața internă, „la prețuri normale, celor care au mare nevoie”, pentru a preveni scumpirile la produsele de panificație, ci îl exportă unei firme care aparține lui Vaja Jhashi.

„Au făcut acest lucru pentru un motiv cât se poate de cinic, pentru că holding-ul lui Jhashi a oferit un preț mai mare. În loc să protejeze populația de majorarea prețurilor, această instituție a decis… să facă bani. În rezultat, avem o situația ridicolă în care, deși există surplus de grâu de 125% pe piața locală, prețurile cresc. De ce? Pentru că statul nu este capabil să intervină pe piață atunci când are posibilitatea.

Agenția de Rezerve Materiale este subordonată MAI, iar șeful acestei instituții este Gheorghe Tretiacov, un om pus în funcție de ministrul de interne, socialistul Pavel Voicu. Acest Tretiacov este o persoană controversată, un fost polițist care a fost vizat în spălătoria rusească și asociat al lui Gorbunțov. În plus, mai multe organizații internaționale au declarat că Tretiacov a colaborat ilegal cu regimul de la Tiraspol.

Iată cum acești „nacialnici” socialiști, în frunte cu ministrul Voicu, pun în pericol securitatea alimentară a statului, doar ca să facă niște bani în plus. Este josnic de tot. Mă voi alătura demersurilor existente și voi adresa organelor de drept solicitări de investigare sub aspect penal faptele acestor oameni. Pentru că politic vor fi pedepsiți la următoarele alegeri – au coborât prea jos

Interzicerea temporară a exportului este o măsură neobișnuită, într-adevăr. Dar e nevoie de decizii dure atunci când șefii instituțiilor de stat sabotează oamenii, în loc să le apere interesele”, afirmă Marian.

Amintim că, anterior, Ion Perju, ministrul interimar al Agriculturii, a venit cu o explicație la informațiile apărute în spațiul public privind exportul de grâu din rezervele de stat. „Republica Moldova este asigurată alimentar la toate produsele social importante (inclusiv grâu) și nu există temei de îngrijorare în rândul populației”, a declarat funcționarul.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button