fbpx

De ce Constantin Botnari, zis și „Borsetka” a fost dat în căutare? Explicațiile PCCOCS

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) revine cu mai multe detalii privind citarea învinuitului Constantin Botanri, mâna dreapta a lui Vlad Plahotniuc, zis și „Borsetka”, la ședința de judecată unde urma să îi fie aplicat arestul preventiv.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Astfel, instituția ne amintește că acesta este cercetat penal în dosarul privind depășirea atribuțiilor de serviciu și instigarea la falsificarea actelor publice de către acesta, comise în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice, la indicația cetățeanului Vladimir Plahotniuc, pentru ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul învinuitului Plahotniuc.

În cadrul acestui dosar, învinuitul Constantin Botnari a fost citat pentru ca să participe la ședința de judecată de aplicare a arestului. Totuși, acesta a cerut amânarea ședinței, pentru ca să poată participa în persoană.

În acest sens, avocații acestuia au depus o cerere, care a fost acceptată de instanța de judecată, în vederea asigurării drepturilor acestuia. Luni, 17 ianuarie 2022, urmează să aibă loc ședința amânată la solicitarea acestuia.

Procurorii PCCOCS vor întreprinde în continuare acțiunile legale impuse de lege, cu respectarea drepturilor procesuale ale acestuia, inclusiv prezumpția nevinovăției, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, ulterior trimiterii dosarului în judecată

Citește și: video | Ex-deputatul Botnari, cunoscut ca„Borsetka”, mesaj în premieră de la Londra: În 2019 am emigrat cu familia

Articole asemănătoare

Back to top button