fbpx

Curtea Constituțională a suspendat legea cu privire la modificarea activității ANI

Astăzi, 21 decembrie 2020, Curtea Constituțională a admis cererea de suspendare a acțiunii Legii nr. 244 din 16 decembrie 2020 pentru modificarea unor acte normative (proiectul nr. 495 din 4 decembrie 2020) depusă de Sergiu Litvinenco, deputat în Parlamentul Republicii Moldova. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Legea contestată vizează inclusiv competența Autorității Naționale de Integritate (ANI) și modul în care poate fi exercitată aceasta.

Amintim că legea care prevede modificarea activității ANI a fost contestată la Curtea Constituțională (CC). Magistrații au fost sesizați de deputatul PAS, care susține că prevederile actului normativ contravin statului de drept și a fost adoptat cu încălcarea procedurilor stabilite de Constituție.

Litvinenco susține că, inițial, legea urma să fie modificată „astfel încât prin minimizarea termenelor de prescripție să fie încetate mai toate dosarele pe averea nejustificată cu care au fost prinși mai mulți socialiști”

Însă, potrivit parlamentarului, pe ultima sută de metri au fost adăugate prevederi care modifică și Codul de procedură penală.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button