fbpx

Cum comentează autoritățile din R. Moldova criza din Ucraina: Suntem pregătiți pentru orice scenarii, pozitive sau negative

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene afirmă că se află în contact permanent la acest subiect cu pertenerii țării noastre. De asemenea, Ambasada Republicii Moldova la Kiev monitorizează cu atenție evoluțiile din Ucraina. La această etapă, Ambasada și Consulatul de la Odesa își desfășoară activitatea în regim obișnuit.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„În cazul evoluțiilor îngrijorătoare, misiunea noastră diplomatică dispune de planuri necesare de acțiuni. De asemenea, se menține legătura permanentă cu cetățenii moldoveni participanți la Misiune specială de monitorizare a OSCE în Ucraina și conaționalii care contactează ambasada pentru suport informațional.

Reiterăm recomandarea în adresa cetățenilor moldoveni să urmărească cu prioritate anunțurile autorităților și informațiile oficiale difuzate de surse credibile.

Totodată, la necesitate, cetățenii Republicii Moldova pot contacta reprezentanța noastră diplomatică la linia de telefon de urgență constituită și activă în regim de permanență (24/7): +38 068 384 2016 sau la adresa de email: kiev@mfa.gov.md”, informează Ministerul de Externe.

În acest context, și ministrul de Externe al R. Moldova, Nicu Popescu, a venit cu câteva declarații pentru Europa Liberă. Popescu a asigurat că țara noastră este pregătită pentru „orice scenarii, negative sau pozitive” legate de situația tensionată de la granița ruso-ucraineană.

Într-o declarație făcută după ședința comună a guvernelor României și R. Moldova la Chișinău, Nicu Popescu și-a refirmat speranța că actualele tensiuni din regiune „vor fi soluționate prin metode pașnice, prin metoda dialogului, în baza respectului suveranității și integrității teritoriale a tuturor statelor din regiune, evident și a Ucrainei, evident și a R. Moldova. Evident că suntem foarte îngrijorați, dar sperăm că această fază de tensiuni va fi depășită.”

Articole asemănătoare

Back to top button