fbpx

Culorile panglicii bicolore, șterse de pe fațada Hotelului Național. Precizările Poliției: Făptașii încă nu au fost identificați

Culorile așa-numitei panglici a Sfântului Gheorghe, care au apărut în această noapte pe fațada edificiul abandonat al Hotelului Național din Chișinău, au fost șterse. Imagini care demonstrează acest lucru au fost publicate pe rețelele de socializare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit Poliției, proprietara clădirii din centrul capitalei a declarat că nu a fost deranjată de faptul că edificiul a fost vandalizat cu culorile panglicii bicolore. Totuși, culorile au fost șterse la ora amiezii.

Oamenii legii încă nu au identificat făptașii. Potrivit șefului Poliției Republicii Moldova, Viorel Cernăuțeanu, din cauza faptul că edificiul nu este iluminat pe timp de noapte, este dificil de identificat făptuitorii.

Declarațiile lui Viorel Cernăuțeanu la acest subiect pot fi urmărite de la minutul 30 al acestui video:

Precizăm că edificiul abandonat al Hotelului Național din Chișinău a fost vandalizat în această noapte. Pe o parte din suprafața fațadei a apărut culorile așa-numitei panglici a Sfântului Gheorghe, interzisă prin lege în Republica Moldova (n. r. – lege care urmează a fi publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare).

Amintim că la scurt timp după începerea războiului din Ucraina, fațada clădirii părăsite a Hotelul Național a fost vopsită în culorile drapelului ucrainean.

Ieri, 19 aprilie, președinta Maia Sandu a anunțat că a promulgat legea care impune interdicția de a folosi simbolurile ce propagă războiului, printre care panglica Sf. Gheorghe și literele „Z” și „V” ale agresiunii Rusiei în Ucraina.

Articole asemănătoare

Back to top button