fbpx

CSE: Moldovagaz va furniza 166,5 milioane metri cubi de gaze naturale consumatorilor de pe malul stâng al Nistrului

În cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) din 22 decembrie, s-a decis ca în luna decembrie curent, Moldovagaz să furnizeze 166,5 milioane metri cubi de gaze naturale consumatorilor de pe malul stâng al Nistrului și către „Moldavskaia GRES”, în scopul producerii energiei electrice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Măsura este necesară pentru asigurarea tuturor consumatorilor din Republica Moldova cu resurse energetice, în contextul în care SAP „Gazprom” a redus cu cca 56,5 % volumul de gaze naturale, livrate în Republica Moldova” se arată într-un comunicat emis de Guvern.

Alte măsuri necesare pentru asigurarea securității energetice vizează transferarea în avans, către SA „Termoelectrica”, a mijloacelor financiare necesare pentru plata compensațiilor la energia termică pentru perioada decembrie 2022 – februarie 2023. Conform prognozelor efectuate de SA „Termoelectrica”, în aces sens vor fi necesari cca 200 milioane de lei. Banii urmează a fi transferați de Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice.

De asemenea, a fost prelungit, pentru perioada ianuarie – martie 2023, termenul de achiziție a energiei electrice de către SA „Energocom”, în baza negocierilor directe.

 

Articole asemănătoare

Back to top button