fbpx

„COVID-19 nu trasează linii de demarcație”. Circa 10% din primul lot de vaccin ajuns în R. Moldova va fi repartizat în stânga Nistrului

Aproximativ 10% din primul lot de vaccin care a ajuns în Republica Moldova, parte a donației României, va fi distribuit în partea stângă a Nistrului. Informația a fost confirmată atât de președinta Maia Sandu, cât și de secretara de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Interesul cetățenilor noștri este să vaccinăm cât mai repede un număr cât mai mare de oameni, indiferent dacă vaccinul vine din Vest sau din Est. Covid nu trasează linii de demarcație. Pe malul stâng, unde locuiesc cetățenii noștri, nevoia de vaccin este la fel de mare. De aceea, o parte din dozele de vaccin primite de noi urmează să fie distribuite locuitorilor regiunii transnistrene, în special pentru imunizarea lucrătorilor medicali din prima linie”, a comunicat șefa statului.

În acest sens, Tatiana Zatîc a precizat că este vorba despre 10% din primul lot de donație ajuns la Chișinău.

„Vom avea o repartizare din acest lot și pentru stânga Nistrului. Din fiecare ajutor umanitar, 10% din cantitate este utilizată pentru stânga Nistrului”, a spus Zatîc.

ZUGO amintește că 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca au fost transmise în Repubica Moldova. Este vorba despre primul lot din donația de 200 de mii de doze promisă de România.

Citește și: Aeronava SMURD care transportă cele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button