fbpx

Corectări la compensații: Consumatorii debranșați de la încălzirea centralizată vor primi grad de vulnerabilitate foarte ridicată

Membrii Comisiei Situații Excepționale (CSE) au intervenit cu unele corectări la modul cum vor fi compensate facturile pentru locuințele debranșate de la sistemul centralizat de încălzire. Astfel, începând cu decembrie 2022, posesorii unor asemenea locuințe vor primi compensații echivalente gradului de vulnerabilitate energetică foarte ridicată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Moldovenii cu încălzire autonomă, dar care s-au deconectat integral sau parțial de la sistemul centralizat de încălzire, erau obligați în continuare să achite și pentru energia termică pe lângă gaze naturale, asta deși există o decizie a Curții Constituționale (CC) care anulează unele prevederi ale le anexei 7 din Regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 191, din 19 februarie 2002 care reglementează aceste lucruri.

Atunci, președinta CC, Domnica Manole, a declarat că astfel de plăți generale pentru consumul de energie termică efectuate fără a se ține cont de fiecare caz particular, afectează în mod nejustificat dreptul proprietarilor locuințelor.

Amintim că deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dan Perciun, este cel care a sesizat CC în acest sens.

 

Articole asemănătoare

Back to top button