fbpx

Contul de Telegram al șefului IGP a fost spart. PCCOCS anunță pornirea unui dosar penal

Contul de Telegram al șefului Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cerăuțeanu, a fost spart. Anunțul a fost făcut de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Instituția a inițiat un dosar penal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, PCCOCS, de comun cu angajați ai altor autorități competente, cercetează sub aspect penal spargerea contului de Telegram al lui Viorel Cernăuțeanu.

„Fapta investigată a vizat atât informația textuală, cât și fișiere transmise și primite de către șeful IGP – ilegalitate care între timp a fost întreruptă. Astfel, pe acest fapt a fost pornită urmărirea penală, cu privire la rezultatele căreia oamenii legii urmează să informeze ulterior, în măsura în care aceasta nu ar afecta urmărirea penală”, comunică PCCOCS.

Amintim că în după-amiaza zilei de miercuri, 9 noiembrie, canalele de Telegram ale președintei Republicii Moldova, Maia Sandu și vicepremierului Andrei Spînu au fost sparte. Administrația prezidențială a confirmat ulterior acest lucru. În urma acestor atacuri cibernetice, au fost publicate presupuse conversații personale ale ministrului Justiției.

Ulterior, ex-ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, una dintre persoanele care a confirmat autenticitatea discuțiilor sale pe telegram cu Litvinenco, a cerut demisia celui vizat. Nagacevschi îl îndeamnă pe Litvinenco să „solicite să fie judecat în procedura acordului de recunoaștere a vinovăției”.

Totodată, și contul de Telegram al consilierului prezidențial Dorin Recean ar fi fost spart.

Articole asemănătoare

Back to top button