fbpx

Consultările continuă: Sandu așteptă fracțiunile parlamentare luni la Președinție

Șefa statului, Maia Sandu, nu a pus stop consultărilor. Acestea vor continua luni, 29 martie, la Președinției. Se întâmplă după ce vineri, 26 martie, socialiștii și platforma Pentru Moldova au refuzat să ajungă la discuții. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vineri la consultări au ajuns deputații din Pro Moldova, PDM, Platforma Demnitate și Adevăr și cei din Partidul Acțiune și Solidaritate.

Majoritatea au concluzionat faptul că discuțiile au fost „formale și mimate”.

Maia Sandu va sta la masa de discuții, luni, cu Pentru Moldova și cu PSRM.

Amintim că, Pentru Moldova, dar și socialiștii au anunțat că nu participă la consultările cu șefa statului. Aceștia au motivat decizia  prin faptul că parlamentarii sunt în ședință și au propus să vină Maia Sandu în Legislativ.

Precizăm că Maia Sandu a anunțat consultări cu deputații după ce a fost boicotată audierea echipei guvernamentale a lui Igor Grosu, care urma să ceară votul de încredere joi. Subiectul nu a fost dezbătut din lipsă de cvorum, după ce PSRM și Pentru Moldova au părăsit sala de ședințe.

Pe de altă parte, majoritatea formată de cele două formațiuni a anunțat în plen că este împotriva alegerilor parlamentare anticipate. Parlamentarii vizați insistă pe desemnarea lui Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru și afirmă că dacă acesta se retrage sau nu va putea candida, se va identifica prioritar o altă persoană pentru această poziție.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button