fbpx

Condamnă „subordonarea politică a justiției”: Reacția socialiștilor după ce Nemerenco a anunțat că Darovanaia trebuie să îi adreseze scuze

După ce consiliera prezidențială Ala Nemerenco a anunțat că, potrivit unei decizii a instanței, socialista Ala Darovanaia trebuie să îi adreseze scuze publice pentru defăimare, PSRM a publicat o reacție. Socialiștii condamnă „subordonarea politică a justiției”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Socialiștii punctează că referitor la detaliile juridice ale cazului se vor expune avocații. Totodată, ei anunță vor ataca decizia primei instanțe.

„Atragem atenția cetățenilor asupra faptului că afirmațiile Allei Darovannaia despre eliberarea diplomei de masterat cu abateri de la lege, au fost făcute în baza unui document oficial semnat de ministerul Sănătății. Subliniem că în răspunsul său, ministerul Sănătății a precizat că Ala Nemerenco nu a frecventat lecțiile la cursul de masterat, nu a susținut examene de înmatriculare, nici examenele obligatorii la încheierea studiilor.

O altă prevedere legală, în baza căreia se acordă diplomă de masterat, nu există. Astfel, singura concluzie firească în cazul dat este că diploma de masterat a Alei Nemerenco a fost acordată ilegal. În ultimul timp asistăm la tot mai multe cazuri în care justiția este subordonată politic noii puteri” se arată în mesajul PSRM.

Amintim că marți Nemerenco a anunțat în timpul unei emisiuni difuzate la JurnalTV că Alla Darovanaia trebuie să ăi adreseze scuze publice și să infirme informațiile prezentate în cadrul unei conferințe de presă ținute în februarie în sediul Parlamentului, „exact pe aceeași cale”.

În același timp, despăgubirile pe care ar trebuie să le achite socialista, conform consilierei prezidențiale, se ridică la 20.000 de lei. Totodată, Darovanaia ar trebui să plătească și cheltuielile de judecată.

Amintim că scandalul din jurul diplomei Alei Nemerenco a izbucnit la mijlocul lui ianuarie. Atunci, Universitatea de Medicină a infirmat informația, iar Ministerul Educației spunea documentul nu ar fi fost obținut legal.

Însăși Nemerenco preciza că actul l-a primit după ce „alături de alți colegi a mers la multe cursuri de pregătire în diferite țări anume cu scop de a forma curricula Școlii de Management în Sănătate Publică”. Potrivit ei, acele ore au fost echivalente celor de la master.

Ulterior, deputați din PSRM au făcut declarații de presă, anunțând că familia Alei Nemerenco ar deține averi nedeclarate în România, iar consiliera prezidențială a punctat că îi va acționa în judecată și că împotriva ei ar fi pornit o campanie de denigrare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button