fbpx

Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit în ședință. Deciziile luate

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) s-a întrunit în ședință marți, 3 ianuarie. În cadrul acesteia, membrii CSE au luat mai multe decizii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, a fost prelungit, până la 31 ianuarie 2023, termenul de plată a drepturilor de import de către S.A. „Moldovagaz” al gazelor naturale transportate prin conducte pe parcursul perioadei aprilie – decembrie 2022.

În acest context, S.A. „Moldovagaz” a fost scutită de răspundere contravențională și penalități pentru nerespectarea prevederilor legale de plata drepturilor de import aferente gazului natural transportat pe parcursul lunilor aprilie – octombrie 2022.

De asemenea, a fost prelungit până la 31 ianuarie 2023, termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deşeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească”.

Au fost făcute unele ajustări privind importul păcurii, a produselor petroliere, rumegușului, deșeurilor și a resturilor de lemn pentru fabricarea biocombustibililor solizi, în concordanță cu noul Nomenclator Combinat a mărfurilor, care a intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie curent.

 

Articole asemănătoare

Back to top button