fbpx

Comisia de anchetă anunță că alte 10 obiecte explozive au fost depistate la Maiac

Pe teritoriul centrului de radiodifuziune din satul Maiac, raionul Grigoriopol, au fost depistate alte 10 dispozitive explozive. Comisia de anchetă a anunțat miercuri, 27 martie, că obiectele explozive au fost dezamorsate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Conform datelor disponibile la ora 9:00, nu funcționează două cele mai mari antene. Ambele transmiteau posturi de radio din Federația Rusă”, a declarat marți, 26 aprilie, așa-zisul minister de interne din Transnistria.

Comisia de anchetă a deschis un dosar penal pe articolul „act terorist”.

Amintim că tensiunile din regiunea transnistreană au început luni, 25 aprilie, atunci când sediul așa-zisului Minister al Securității de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Mai multe clădiri din apropiere s-au ales cu geamurile sparte. Ulterior, așa-numitul Minister de Interne de la Tiraspol a confirmat incidentul, informând că nu au fost înregistrate victime.

Reacția Chișinăului nu s-a lăsat așteptată, instituția publicând un comentariu cu privire la incident. De asemenea, și Ucraina a reacționat la eveniment, susținând că atacul ar fi fost pregătit cu trei zile înainte, iar conducerea de la Tiraspol nu s-a arătat surprinsă de eveniment și ar fi pregătit și un buncăr.

În următoare zi, marți, 26 aprilie, așa-zisul Minister de Interne de la Tiraspol a confirmat alte două explozii produse în regiunea Grigoriopol din Stânga Nistrului. Ulterior, Chișinăul a confirmat faptul că și Aerodromul din Tiraspol a fost ținta unui atac care s-a soldat cu o explozie.

Miercuri, 28 aprilie, așa-zisele autorități din Transnistria au declarat că au existat împușcături în apropiere de Cobasna, asta după ce reprezentantul Tiraspolului în Comisia Unificată de Control (CUC), Oleg Beliakov, a negat informația. Potrivit lor, focurile de armă au fost lansate de pe teritoriul Ucrainei.

Articole asemănătoare

Back to top button