fbpx

Cine vor fi primele persoane din Republica Moldova care vor primi vaccinul împotriva COVID-19. Anunțul făcut de Ala Nemerenco

Consiliera președintei Maia Sandu în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că primii care vor fi vaccinația împotriva COVID-19 vor fi lucrătorii medicali. Anunțul a fost făcut în contextul în care președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că țara vecină va oferi Republicii Moldova 200.000 de doze de vaccin anti-COVID.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vaccinul va începe să intre în țară din moment ce Republica Moldova este pregătită pentru a realiza vaccinarea. Primii vor fi vaccinați lucrătorii sistemului de sănătate din prima linie. După ei, vor urma alte categorii de risc. Deci, mingea este pe terenul nostru – termenii de vaccinare depind de cât de repede ne vom organiza și vom fi gata să preluăm vaccinul”, a anunțat Ala Nemerenco.

De asemenea, din România va veni în țara noastră și o echipă de experți, care vor participa la pregătirea și însușirea strategiei de vaccinare.

„Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul vizitei sale la Chișinău, a anunțat despre donația a 200.000 de doze de vaccin anti-COVID din loturile pe care le obține România prin intermediul Comisiei Europene ca țară UE;

oferirea unui suport tehnic prin trimiterea unei echipe de specialiști care să ajute Republica Moldova în pregătirea Strategiei de vaccinare, cât și donații de echipamente de protecție pentru personalul medical și medicamente strategice pentru tratamentul complicațiilor COVID-19”, a precizat Nemerenco.

Programul de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea începe în Moldova în toamna anului 2021, a anunțat Boris Gîlcă, șeful adjunct al Direcției sănătate a mun. Chișinău.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button