fbpx

Cinci spitale din R. Moldova vor beneficia de dispozitive medicale achiziționate din grantul japonez în valoare de 8 milioane de euro

Cinci instituții medico-sanitare publice (IMSP) din Republica Moldova vor beneficia de dispozitive medicale care vor fi achiziționate din asistența financiară nerambursabilă oferită de Guvernul Japoniei, în valoare de un miliard de yeni (cca 8 milioane de euro).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Parlamentul urmează să ratifice Acordul dintre Guvernele celor două țări privind implementarea Programului de consolidare a sistemului medical, care a fost semnat la Chișinău pe 17 august 2022. În cadrul ședinței de astăzi, Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul la proiectul de lege pentru ratificarea acordului.

Dispozitivele medicale vor fi destinate Institutului de Medicină Urgentă, Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutului Mamei și Copilului, Institutului Oncologic, Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, care acordă asistență medicală unui număr mare de pacienți, inclusiv refugiaților din Ucraina.

Perioada de implementare a Acordului de grant este până la 31 august 2026, dar poate fi extinsă.

Articole asemănătoare

Back to top button