fbpx

Cinci polițiști, sancționați pentru neîndeplinirea atribuțiilor în cazul tânărului bătut într-un club de la Ciocana. Alți patru ofițeri, concediați

Patru polițiști au fost concediați din Poliție, iar alții cinci au fost sancționați prin ordinul șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Trei dintre cei concediați sunt din cadrul Inspectoratului de Poliție Soroca, iar unul de la Inspectoratul de Poliție Centru a Direcției de poliție a mun. Chișinău.

Menționăm că la începutul lunii februarie, Direcția Inspectare Efectiv a IGP (DIE), a inițiat o anchetă de serviciu în privința a trei angajați ai IP Soroca, care, fiind solicitați la o chemare ar fi aplicat forța fizică asupra unor persoane.

Astfel, în cadrul anchetei de serviciu s-a stabilit că polițiștii au încălcat art. 26, alin. (1) lit. a) și lit. n) din Legea nr. 320/2012 cu privirea la activitatea Poliției și statutul polițistului.

La fel, a fost sancționat disciplinar cu concedierea din funcția publică cu statut special și poliţistul care a fost prins la data de 18 februarie beat la volan.

În urma anchetei de serviciu s-a constatat că polițistul din cadrul Inspectoratului de Poliție Centru, la 18 februarie curent, a condus mijlocul de transport de marca Skoda în stare de ebrietate alcoolică.

Totodată, cinci polițiști de la Inspectoratul de Poliție Ciocana au fost sancționați pentru că nu au întreprins măsurile necesare în vederea identificării martorilor și acumulării probelor în cazul agresării unei persoane într-un club de noapte de la Ciocana.

Articole asemănătoare

Back to top button