fbpx

Chișinăul și Tiraspolul au purtat discuții la Varnița. Ce au vorbit oficialii moldoveni cu așa-zisul președinte al Transnistriei

Chișinăul și Tiraspolul au purtat discuții la Varnița. Grupul de lucru a fost condus de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian. În cadrul acestuia a participat și consilierul prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean. Întâlnirea cu așa-zisul președinte al Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a avut loc joi, 28 aprilie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Discuția a vizat situația curentă de securitate din regiune, dar și alte subiecte de actualitate din agenda de negocieri.

Tensiunile din regiunea transnistreană au început luni, 25 aprilie, atunci când sediul așa-zisului Minister al Securității de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Mai multe clădiri din apropiere s-au ales cu geamurile sparte. Ulterior, așa-numitul Minister de Interne de la Tiraspol a confirmat incidentul, informând că nu au fost înregistrate victime.

Reacția Chișinăului nu s-a lăsat așteptată, instituția publicând un comentariu cu privire la incident. De asemenea, și Ucraina a reacționat la eveniment, susținând că atacul ar fi fost pregătit cu trei zile înainte, iar conducerea de la Tiraspol nu s-a arătat surprinsă de eveniment și ar fi pregătit și un buncăr.

În următoare zi, marți, 26 aprilie, așa-zisul Minister de Interne de la Tiraspol a confirmat alte două explozii produse în regiunea Grigoriopol din Stânga Nistrului. Astfel, Tiraspolul a instituit Cod roșu de amenințare teroristă. Ulterior, Chișinăul a confirmat faptul că și Aerodromul din Tiraspol a fost ținta unui atac care s-a soldat cu o explozie.

Miercuri, 27 aprilie, așa-zisele autorități din Transnistria au declarat că au existat împușcături în apropiere de Cobasna, asta după ce reprezentantul Tiraspolului în Comisia Unificată de Control (CUC), Oleg Beliakov, a negat informația. Potrivit lor, focurile de armă au fost lansate de pe teritoriul Ucrainei.

Articole asemănătoare

Back to top button