fbpx

Chironda revine la Primărie, dar că nu la cea din capitală. Unde va lucra fostul viceprimar

Victor Chironda revine la Primărie, doar că nu la cea din Chișinău. Fostul viceprimar urmează să lucreze în perioada următoare la Primăria orașului Houston din Texas, SUA. Potrivit fostului funcționar public, acesta se va implica în cadrul „Community Solutions Program” – un program de dezvoltare profesională pentru lideri ai comunităților din întreaga lume, implementat de Departamentul de Stat al SUA și IREX.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Subdiviziunea în care voi activa, The Mayor’s Office of Complete Communities pregătește și implementează proiecte și programe inovatoare care abordează nevoile orășenilor și îmbunătățesc accesul la servicii publice de calitate. Pe parcursul acestui stagiu, voi lucra la o serie de proiecte de dezvoltare urbană precum proiectarea unei linii de Bus Transit Rapid, îmbunătățirea a 54 de stații de transport public (inclusiv treceri de pietoni), proiectarea unui nou coridor pentru biciclete, renovarea unui cartier de locuințe (componenta de mobilitate și zone verzi), dar și la alte proiecte pe care le implementează Oficiul Comunități Complete al primăriei Houston”, scrie Chironda pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Victor Chironda a fost demis la începutul lunii iulie 2021, prin votul a 28 de consilieri municipali, la propunerea primarului general, Ion Ceban. De vină ar fi fost absența acestuia de la serviciu. La acea vreme, Ceban l-a învinuit pe Chironda de mai multe eșecuri,

Ulterior, pe 7 aprilie 2021, Curtea de Apel Chișinău a suspendat decizia Consiliului Municipal Chișinău (CMC) privind eliberarea lui Victor Chironda din funcția de viceprimar al municipiului Chișinău. Acesta însă nu a revenit la Primărie.

Articole asemănătoare

Back to top button