fbpx

Cetățenii vor putea accesa o hartă interactivă cu informații despre drumurile aflate în reparație

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” a publicat o hartă interactivă cu porțiunile de drumuri și poduri publice reparate, precum și porțiunile în reabilitare sau care urmează a fi supuse reparațiilor, astfel încât această informație să fie accesibilă tuturor cetățenilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit instituției, harta conține date despre categoria, starea drumurilor, progresul execuției, costul proiectului, începutul și sfârșitul lucrărilor. De asemenea, harta conține un motor de căutare unde pot fi vizualizate sectoarele de drum în funcție de poziția kilometrică și coordonatele geografice.

Segmentele drumurilor care sunt de culoare roșie semnifică că porțiunea dată este încă în lucru, iar sectoarele de culoare verde sunt date în exploatare. Datele prezentate pe harta interactivă vor contribui la planificarea lucrărilor necesare de a fi efectuate pe drumurilor naționale, vor spori transparența, cât și vor contribui la analiza siguranței rutiere pentru evitarea situațiilor de accident.

„Harta este elaborată în conformitate cu datele din Anexa nr.1 la Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumuri publice naționale pe anul 2022, dar și cu datele oferite din contractele de reparație a drumurilor publice naționale din investiții externe”, comunică instituția.

Harta poate fi accesată aici.

Articole asemănătoare

Back to top button