fbpx

Cetățenii Republicii Moldova ar putea merge în Brazilia fără viză

Regimul de vize cu Brazilia urmează a fi abolit pentru cetățenii moldoveni. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința online de miercuri, avizul consultativ de inițiere a negocierilor și aprobarea semnării Acordului, încheiat prin schimb de note, între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Braziliei privind abolirea vizelor de scurtă ședere pentru titularii pașapoartelor ordinare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acordul va oferi posibilitatea cetățenilor din Republica Moldova și Brazilia, titulari de pașapoarte ordinare, de a călători reciproc fără vize în scopuri turistice, de tranzit sau de afaceri, pentru o perioadă ce nu depășește 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile.

Proiectul documentului reglementează condițiile de intrare, ședere și tranzitare a teritoriilor celor două țări de către cetățenii ambelor state.

„Actualitatea Acordului în cauză este determinată de interesul comun al Republicii Moldova și al Republicii federative Brazilia de a impulsiona, diversifica și dezvolta relațiile de prietenie și colaborare între țări, de a facilita interacțiunea dintre oamenii de afaceri și de a dezvolta turismul”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Acordul urmează a fi încheiat pentru o perioadă nedeterminată.

În 2014, Parlamentul a ratificat un acord similar pentru abolirea regimului de vize cu Brazilia, care nu a intrat în vigoare din motivul neîndeplinirii procedurilor interne de către partea braziliană.

Articole asemănătoare

Back to top button