fbpx

Cer eliberarea lui Jardan și a lui Ulanov: Partidul Șor și Pentru Moldova garantează că deputații nu se vor eschiva de la răspundere

Partidul Șor și Platforma Pentru Moldova cer magistraților să-i cerceteze pe parlamentarii Denis Ulanov și Petru Jardan în stare de liberate. În acest sens, aceștia au publicat două angajmente și garantează că cei doi colegi rămași fără imunitate parlamentară nu se vor eschiva de la răspundere. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fracțiunile își argumentează cererea prin faptul că Jardan și Ulanov sunt membri a unor comisii parlamentare.

„Cele două persoane bănuite au statut de deputat și sunt membri ai unor comisii parlamentare, iar prezența lor la lucrările legislativului este extrem de necesară în această perioadă de criză profundă, în care se află țara”, se arată într-un comunicat al formațiunilor.

ZUGO amintește că Petru Jardan și Denis Ulanov au fost reținuți luni, 22 martie, după ce le-a fost ridicată imunitatea parlamentară, la solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

După expirarea celor 72 de ore, anchetatorii cer plasarea lor în arest pentru 30 de zile, iar ședința de judecată are loc joi, 25 martie.

Avocații, dar și unii experți în drept și formatori de opinie au calificat aceste acțiuni ca un abuz din partea procurorilor, comis la comanda unor grupuri de interese.

De cealaltă parte, procurorii explică solicitarea de arest pentru 30 de zile prin posibilitatea împiedicării bunei desfășurări a justiției și riscul eschivării de răspundere.

Ambii bănuiți pledează nevinovați. Parlamentarii afirmă că ar fi cerut anterior autorităților să îi audieze, însă nu ar fi fost invitați pentru discuții.

La baza cererilor procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov au stat argumente conform cărora cei doi ar fi fost implicați în furtul miliardului și, respectiv, abuz de serviciu în cazul Aeroportului Internațional Chișinău.

Citește și: Procuratura confirmă că Ulanov și Jardan au fost reținuți după ridicarea imunității. Vor petrece cel puțin 72 de ore în izolator

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button