fbpx

CEC sesizează procurorii, după ce Partidul Șor nu a prezentat documente care justifică venituri și cheltuieli

Comisia Electorală Centrală (CEC) a verificat rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru primul semestru al anului curent. Comisia a constatat refuzul Partidului Politic Șor de a prezenta documentele primare care justifică veniturile și cheltuielile suportate pe parcursul primului semestru al anului curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

CEC a sesizat Procuratura Anticorupție pentru examinarea modalității de finanțare a partidului Șor în perioada de gestiune 1 ianuarie 2022 – 30 iunie 2022.

Acest fapt contravine prevederilor legale privind finanțarea partidelor politice, iar în consecință, CEC a fost în imposibilitatea verificării corectitudinii informațiilor indicate în raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2022. Pe acest caz, Comisia a sesizat Procuratura Anticorupție, pentru examinarea modalității de finanțare a Partidului Politic Șor  în perioada de gestiune 1 ianuarie 2022 – 30 iunie 2022, inclusiv din perspectiva abaterilor constatate de Comisie”, se arată într-un comunicat emis de CEC.

Comisia a anunțat joi, 15 decembrie, că a luat act de informațiile prezentate în rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru primul semestru al anului 2022. Astfel, CEC a constatat prezentarea rapoartelor în termenul legal (până la 15 iulie 2022) de către 35 de partide politice, iar cu încălcarea acestuia – de către 17 formațiuni.

În total, au fost supuse verificării rapoartele financiare prezentate de 52 de partide politice. Alte 3 formațiuni nu au prezentat informația privind gestiunea resurselor financiare pentru primul semestru al anului, iar în privința acestora, au fost inițiate procese contravenționale.

CEC a constatat că rapoartele financiare prezentate de 14 partide politice conțin informații depline și sunt completate în corespundere cu prevederile legale.

 

Articole asemănătoare

Back to top button