fbpx

Cazul tinerilor bătuți în centrul capitalei: IGP a pornit o anchetă de serviciu, iar doi șefi au fost suspendați din funcție

Cazul celor doi tineri bătuți de mai mulți indivizi în scuarul Catedralei este în continuare un subiect mult-discutat. În acest sens a fost convocată o ședință în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Inspectoratului General al Poliției (IGP), dar și a fost inițiată o anchetă de serviciu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, s-a decis ca șeful adjunct al IP Buiucani și șeful secției de urmărire penală din instituție să fie suspendați din funcție până va fi încheiată ancheta. Informația a fost transmisă presei de către șeful interimar al IGP.

„În locația respectivă patrulau carabinierii, iar ulterior au fost reținute toate persoanele bănuite de comiterea acestei ilegalități. În cazul dat, astăzi a fost demarată o anchetă de serviciu și au fost suspendate persoanele nominalizate de mine, adică șeful adjunct al IP Buiucani și șeful secției de urmărire penală, persoana care a gestionat nemijlocit această situație”, a spus Gheorghe Balan, citat de unimedia.info.

Oficialul a mai precizat că trei dintre suspecți, care sunt minori, au fost reținuți: „Așteptăm rezultatele expertizei medico-legale. Nu este exclus că procurorul va face încadrarea juridică a acțiunilor persoanelor implicate în acest caz, în altă componență de infracțiune. Inițial a fost posibil doar de audiat persoanele implicate în acest incident”.

Amintim că doi tineri din Chișinău au trăit un adevărat coșmar după ce au fost bătuți, preliminar, pentru a fi deposedați de biciclete, în timp ce se plimbau în scuarul Catedralei. Unul dintre ei a ajuns în stare gravă la spital, acolo unde au urmat alte nelămuriri.

Citește și: video | Momentul în care sunt bătuți cei doi tineri în parcul Catedralei, filmat de o martoră

Articole asemănătoare

Back to top button