fbpx

Caz tragic la un liceu din Căușeni. Mai multe angajate au ajuns la spital după ce în laborator au căzut recipiente cu substanțe acide

Mai multe angajate de la un liceu din Căușeni au ajuns de urgență la spital după ce, în cabinetul de chimie, a cazut un raft pe care se aflau mai multe recipiente cu diferite substanțe acide.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cazul tragic a avut loc pe 14 ianuarie curent, în jurul orei 12:30, la Liceul Teoretic Meșterul Manole din satul Sălcuța. Totul s-a întâmplat în timp ce profesoara de chimie, în vârstă de 55 de ani, a vrut să facă curat în laborator, după lecții.

„Pe neașteptate, de la zgomot, din dulapul unde se păstrau vase din sticlă cu diferite substanțe acide a căzut un raft. Acidul concentrat din trei vase s-a amestecat și, intrând în reacție, au emanat în aer vapori de acid, care a afectat sistemul respirator la trei persoane. Mai mult, profesoara de chimie a suferit arsuri mici pe mâini”, a comunicat, pentru ZUGO, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție din Căușeni, Corina Repesciuc.

Imediat, la fața locului au fost efectuate lucrările necesare pentru neadmiterea intoxificării altor persoane. Ulterior, angajați Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cu ajutorul aparatajului special, au măsurat concentrația vaporilor de acid în aer și pe suprafața obiectelor, iar auditoriul a fost închis și a doua zi, pentru aerisirea totală a încăperii.

Articole asemănătoare

Back to top button