fbpx

Cavcaliuc: „Nu e departe ziua când oamenii vor protesta cu zecile de mii, iar polițiștii vor trece de partea poporului”

Președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, afirmă că „nu este departe ziua când oamenii vor protesta cu zecile de mii, iar polițiștii vor trece de partea poporului”. Acesta a venit cu un sfat pentru conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu folosiți polițiștii în jocurile șefilor voștri politici, jocuri murdare, așa cum ați făcut săptămâna trecută cu Fulger la Comrat. Nu vă bateți joc de poporul care vine să protesteze și să-și spună amarul care le-a rămas în suflet și în minte de la minciunile gogonate spuse de PAS în campaniile electorale, iar astăzi minciuna și sărăcia i-a ajuns ca cuțitul la os.

Puneți mâna, citiți regulamentele elaborate de mine și începeți implementarea acestuia cât mai rapida pe toate domeniile descrise mai sus, altminteri nu este departe ziua când oamenii o să iasă zeci de mii în stradă la proteste, iar polițiștii vor pune scuturile jos și vor trece de partea poporului și eu vă promit polițiștilor și poporului meu, dacă îmi veți cere, voi juca și de această dată un rol determinant în apropierea poliției de popor”, a scris Cavcaliuc în mesajul său.

Amintim că după alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021, Gheorghe Cavcaliuc a părăsit teritoriul Republicii Moldova. Deși inițial a anunțat că se află în vacanță cu familia și urmează să revină în țară, Gheorghe Cavcaliuc nu s-a mai întors și s-a refugiat în capitala Marii Britanii.

Ulterior, autoritățile de la Chișinău, alături de INTERPOL, l-a anunțat în căutare pe liderul PACE, acesta fiind acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” în dosarul „verde de briliant”.

Mai târziu, Procuratura Generală a fost informată pe 17 ianuarie, prin intermediul Biroului INTERPOL de la Chișinău, referitor la blocarea căutării acestuia, invocând articolul 3 al Constituției organizației, care prevede „interzicerea implicării INTERPOL în activități de caracter politic, militar, religios sau rasial”. Astfel, fostul șef adjunct al IGP a anunțat că va ataca Republica Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

Articole asemănătoare

Back to top button