fbpx

Câțiva studenți de la USMF, suspectați de trafic de droguri. Cum au reacționat reprezentanții universității?

Câțiva studenți de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF) sunt bănuiți într-un dosar ce face referire la trafic de droguri. Preliminar, aceștia sunt originari din Israel.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În context, reprezentanții instituției au venit cu o reacție în cadrul unui comunicat de presă.

„Din informațiile deținute referitor la deconspirarea unei grupări care a pus la cale o schemă de trafic de droguri, în care ar fi implicați și câţiva studenți ai USMF, originari din Israel, vă comunicăm următoarele:

Universitatea s-a autosesizat pe cazul dat și conlucrează cu organele de anchetă pentru a contribui la elucidarea tuturor circumstanţelor de comitere a infracţiunilor de către cetățenii străini, studenți ai instituției noastre.

Operațiunea este în plină desfășurare și Universitatea nu poate oferi mai multe detalii decât cele relatate de responsabilii Direcției Antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, pentru a asigura secretul anchetei. 

Menționăm că USMF condamnă orice comportament ce contravine normelor morale și legale. Conform art. 42, pct. 3 din Carta universitară referitor la drepturile și obligațiile mediciniștilor: „Studenții care nu respectă prevederile actelor normative în vigoare şi/sau ale actelor interne ale Universității sunt pasibili de sancţionare, în funcţie de gravitatea faptei, conform documentelor interne ale Universității, inclusiv prin exmatriculare”.

Astfel, dacă vinovăția studenților USMF va fi demonstrată, aceștia riscă să fie exmatriculați și să răspundă conform legislației în vigoare pentru acțiunile săvârșite”, se arată în comunicat.

Articole asemănătoare

Back to top button