fbpx

Câteva mii de tone de păcură vor fi eliberate din rezervele de stat. Noi decizii CSE pentru optimizarea consumului de gaze

Agenția Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne va elibera din rezervele de stat 8000 de tone de păcură către SA „Termoelectrica”. O decizie în acest sens a fost luată, 7 octombrie, de către Comisia pentru Situații Excepționale, în vederea optimizării consumului de gaze naturale, în contextul în care volumele livrate de către SA „Gazprom” au fost reduse.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Păcura va fi utilizată pentru producerea energiei electrice și a energiei termice. Totodată, la actualizarea/ajustarea tarifelor pentru anul 2022, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va accepta suma de 236 993,8 mii lei drept contravaloare a păcurii utilizate, echivalentul costului gazelor naturale substituite în perioada respectivă de către SA „Termoelectrica” pentru producerea energiei electrice și a energiei termice.

Membrii CSE au mai decis că, pe durata stării de urgență, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu va elibera licențe pentru tradingul și furnizarea gazelor naturale, tradingul fiind comercializarea gazelor către alți revânzători, fără furnizare către consumatorii finali.

O altă decizie ține de modificarea listei obiectivelor care urmează a fi conectate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Bălți.

Articole asemănătoare

Back to top button