fbpx

Câte blocuri de locuit din Chișinău încă nu au fost conectate la căldură

Situația privind conectarea instituțiilor sociale și a fondului locativ din municipiul Chișinău la sursa centralizată de agent termic, în sezonul rece 2023-2024 este îmbucurătoare. Cel puțin așa o prezintă Primăria capitalei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primăria Municipiului Chișinău informează că din cele 2711 blocuri de locuințe multietajate din Capitală, care primesc agent termic centralizat, până în prezent, 20 noiembrie 2023, au fost conectate la încălzire 2510 blocuri sau 93%. Restul blocurilor vor fi conectate pe parcursul săptămânii curente.

Situația privind conectarea la agent termic pe sectoare:
Ciocana – din 365 blocuri – conectate 360;
Centru – din 442 blocuri – conectate 374;
Râșcani – din 686 blocuri – conectate 655;
Botanica – din 675 – conectate 628;
Buiucani – din 543 blocuri – conectate 493.

Cu privire la suburbii, din totalul de 171 de blocuri locative cu încălzire centralizată, au fost deja conectate la agentul termic 148.

Obiectivele de asistență socială și instituțiile medicale din subordinea Direcției generale asistență medicală și socială sunt conectate toate la sursa centralizată de agent termic.

Cu referire la situația din școli și grădinițe, potrivit Primăriei, majoritatea instituțiilor educaționale sunt conectate la sursa centralizată.

Grădințe – din cele 154 unități toate sunt conectate la încălzire, inclusiv cele din suburbii.
Instituțiile de învățământ primar și secundar: din cele 131 de unități sunt conectate 130.
Instituții de învăţământ extraşcolar: 24

Mai urmează o singură instituție, potrivit reprezentanților Primăriei – Liceul „Grigore Vieru” din Băcioi, unde sunt desfășurate lucrări de reparație capitală a sistemului de încălzire.

Articole asemănătoare

Back to top button