fbpx

Capitala, în continuare sub cod portocaliu de COVID. Incidența îmbolnăvirilor rămâne înaltă, deși se atestă o descreștere a noilor cazuri

Incidența îmbolnăvirilor prin infecția COVID-19 pe teritoriul municipiului Chișinău este încă înaltă, în comparație cu alte teritorii din republică, cu persistența cazurilor grave și foarte grave, deși se atestă o dinamică zilnică de descreștere a numărului de infectări, informează Primăria.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, în baza indicatorilor nivelului de risc privind transmiterea infecției COVID-19, pe teritoriul municipiului se menține starea de urgență în sănătate publică, cu stabilirea gradului de alertă „cod portocaliu”.

Conform raportului Direcției generale asistență socială și sănătate din data de 21.11.2021, în municipiul Chișinău sunt 134.586 de cazuri confirmate COVID-19, inclusiv tratate – 132.031 de pacienți și decese – 2491.

Actualmente, în cadrul spitalelor municipale sunt internate 676 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care în stare extrem de gravă – 59 de persoane, stare gravă – 278, iar medie – 326 persoane.

Autoritățile de la Chișinău menționează că spitalele sunt pregătite și asigurate cu echipamente și mijloace de protecție, medicamente antivirale pentru tratamentul pacienților cu coronavirus.

De asemenea, rata de vaccinare în municipiul Chişinău este de circa 39% din numărul populaţiei, iar în rândul cadrelor medicale şi a cadrelor didactice se atestă cea mai înalt indicator la acest capitol – 96% şi respectiv 97%. La fel, se determină, o rată scăzută de vaccinare în rândul populației cu vârsta cuprinsă între 18-29 ani.

Specialiștii estimează pentru perioada următoare, o creștere a numărului de cazuri de infecții cu COVID-19, astfel APL Chișinău reiterează necesitatea respectării măsurilor de precauție, cu mențiunea că cea mai eficientă soluție de prevenire a infectării rămâne purtarea obligatorie a măștii de protecție, păstrarea distanței fizice, spălarea regulată pe mâini și evitarea locurilor publice aglomerate.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button