fbpx

Capitala devine tot mai modernă? Un monitor care îți arată peste cât timp vin troleibuzele a fost instalat în centrul orașului

Un monitor care îți arată peste cât timp vin troleibuzele a fost instalat în centrul Chișinăului. Potrivit autorităților, sistemul este actualmente testat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dispozitivul a fost instalat la una dintre stațiile de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.  Deocamdată se cunoaște că este vorba despre un proiect pilot.

Panoul a fost instalat de către un agent economic și deocamdată în oraș există doar un monitor de acest gen. Responsabilii urmează să stabilească eficiența lui în condițiile de exploatare a mun. Chișinău, urmând testări și monitorizări zilnice.

De menționat este că anterior Primăria a încercat să implementeze o inițiativă similară pe traseul troleibuzului care circulă spre Aeroport. În 2018 la patru stații de așteptare au fost instalate, la fel, în cadrul unui proiect pilot  panouri care indicau în cât timp vine troleibuzul nr. 30, iar pentru instalarea lor din bugetul Regiei Transport Electric s-au cheltuit 60.000 de lei.

Inițiativa urma să fie supusă unui studiu de fezabilitate și se pare că nu a ajuns să fie extinsă. Sistemul funcționa doar pe baza datelor GPS, transmise periodic de troleibuze și afișa perioada orientativă în care urmează să ajungă mijloacele de transport la stație.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button