fbpx

Candu: „Pro Moldova nu va vota candidatura lui Golovatiuc”

Pro Moldova nu ar urma să-l voteze pe Vladimir Golovatiuc în funcția de prim-ministru. Cel puțin asta susține liderul formațiunii, Andrian Candu. „Jucătorii, pretinși principali, continuă să facă scenarii”, a punctat politicianul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Pro Moldova nu va vota candidatul PSRM-Șor. Candidatul înaintat de președinte, constituțional, urmează să vină cu echipa și programul. Am spus de nenumărate ori din 2019 încoace, de când oamenii buni se află la putere – asumați-vă ceea ce ați obținut și administrați așa cum ați promis”, a scris Candu făcând referire la candidatura lui Grosu.

„De peste doi ani, țara este împărțită și „guvernată” cu jumătăți de măsură, ba de unul, ba de altul și tot așa în combinații care mai de care mai deocheate, în funcție de cum stau figurile pe tablă. De mai bine de 2 ani, Republica Moldova are/n-are Guvern și majoritate… . Însă jucătorii, pretinși principali, continuă să facă scenarii, să tragă din timp și să bombardeze Curtea Constituțională cu sesizări”, a mai adăugat Andrian Candu.

Precizăm că, Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu la șefia Executivului după ce Mariana Durleșteanu și-a retras candidatura. PSRM a contestat decretul la Curtea Constituțională, iar magistrații urmează să se expună vineri referitor la suspendarea acțiunii documentului.

În același timp, după ce au contestat decretul președintei, PSRM, Partidul Șor, deputații neafiliați și Pentru Moldova, formând majoritatea parlamentară, l-au desemnat drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe Vladimir Golovatiuc.

Citește și: Prima declarație a lui Igor Grosu după desemnarea la funcția de premier: „Lucrăm la programul de guvernare”

Articole asemănătoare

Back to top button